Dialogmiddag_1

Dialogmiddag 2013

Dialog Forum inviterede en lang række fremtrædende personligheder til den årlige Dialogmiddag, hvor æresgæsten ved aftenens dialogmiddag var den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton. Blandt de øvrige deltagere var en række fremtrædende personligheder indenfor den politiske, diplomatiske og akademiske verden, herunder Klaus Hækkerup, Berki Dibek, professor Heiko Henkel, professor Henning Bech, Bent Melchior, Erling Tiedemann samt repræsentanter fra forskellige trosretninger, herunder forskellige kristne og jødiske menigheder.

Vores formand, Mustafa Gezen, stod for aftenens åbningstale. Han indledte sin tale med et overblik over Dialog Forums aktiviteter, hvor han kunne overbringe den glædelige nyhed om, at aftenens berigende Dialogmiddag fremover vil være en af Dialog Forums store årlige begivenheder sammen med Dialogpriserne. Herudover udtrykte han vigtigheden af dannelse og uddannelse, som han eksemplificerede med Dialog Forums eget tiltag med Dialogskolen, samtidig med at han understregede vigtigheden af dialogen og den gensidige forståelse som grundlæggende komponenter i bearbejdelsen af de udfordringer, vi står overfor i vores samfund i dag. Han benyttede ligeledes sin tale til at tage afstand fra angrebet på Lars Hedegaard.

Programmet fortsatte med dialogmiddagen, hvor deltagerne fik mulighed for at diskutere centrale problemstillinger og udfordringer i det danske samfund med andre af deltagerne, der hver havde sit udgangspunkt i forskellige værdisæt, holdninger og trosretninger. Deltagerne understregede alle enstemmigt vigtigheden af aktivt medborgerskab, gensidig forståelse og dialog som grundstenene for et samfund med en stærk social sammenhængskraft.
De øvrige talere var den tyrkiske ambassadør, Berki Dibek, og aftenens æresgæst, den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton.

Berki Dibek indledte sin tale med at udtrykke sin glæde over sin tilstedeværelse i dette berigende forum, hvorefter han fortsatte sin tale med at bifalde Dialog Forum for deres ihærdige arbejde og bidrag til dialogen og den offentlige debat i Danmark. Han afsluttede sin tale med sin forhåbning om, at Dialog Forum ville fortsætte med at have en fremtrædende rolle i bestræbelsen på at skabe dialog og gensidig forståelse i det danske samfund.
Den amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton afholdte aftenens afskedstale, hvor nøgleordene var dialog, tolerance og gensidig forståelse. Hun indledte med at understrege og bifalde Dialog Forums arbejde for dialog og gensidig forståelse. I sin tale berørte hun angrebet på Lars Hedegaard, som hun tog afstand fra i skarpe vendinger, og understregede at:
“I et samfund med ytringsfriheden som sine grundsten må vi, som borgere i dette samfund, mødes i fora som dette og bedyre vigtigheden af dialog, tolerance, respekt, gensidig forståelse og tålmodighed. Også overfor de holdninger, der ligger milevidt fra vores egne”.

Hun afsluttede sin tale med at fortælle, hvor berigende et samarbejde hun har haft med Dialog Forum, og hvor meget hun havde lært om Danmark i forbindelse med sit samarbejde med Dialog Forum.

Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt