Culture of Coexistence II

Culture of Coexistence II
Tirsdag 17. marts afholdte Dialog Forum det kulturelle og musikalske event Culture of Coexistence. Eventet blev afholdt i Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, det største og ældste musikkonservatorium i Danmark, som dannede rammerne om en aften i dialogens, mangfoldighedens og sameksistensens.
Aftenen blev indledt med en åbningstale af Dialog Forums formand, Mustafa Gezen. Efter åbningstalen begyndte koncerten, hvor de forskellige grupper fremviste deres kulturelle og musikalske indslag til det fremmødte publikum, der med stor entusiasme og indlevelse sang og klappede med i takt med i rytmerne. Koncerten havde indslag fra følgende grupper:
• Benny Andersen
• Henrik Chaim Goldschmidt og Goldschmidt akademiets børnekor
• The Conquerors (gospelkor)
• Mevlana University Tasawwuf Music and Sema Ensemble (Hvirvlende dervisher)
Benny Andersen var første mand på scenen, hvor han blev budt velkommen af Simi Jan, som var aftenens vært. Der var både plads til et musikalsk indslag på klaver og digtoplæsning i Benny Andersens optræden, hvor særligt oplæsningen af hans forskellige digte frembragte stor glæde og fornøjelse for de mange fremmødte. Det andet indslag var fra Henrik Goldschmidt og hans multikulturelle børnekor, som sang forskellige sange fra forskellige verdensegne. Efter dette inspirerende indslag var der en kort pause, der ikke kun havde til formål at give ørerne et hvil og de fremmødte en lille forsmag på Noahs budding (en særlig dessert af forskelligartede ingredienser som symbol på mangfoldighed), men som også var tiltænkt dialog mellem publikum. Efter pausen kom gospelkoret The Conquerors på scenen og tog hele sagen med storm i kraft deres indlevende opvisning. Aftenens sidste indslag var de hvirvlende dervisher fra Mevlana University Tasawwuf Music and Sema Ensemble, som tog publikum med på en spirituel rejse ind i sjælens dybde med deres hymner, instrumenter og hvirvlen.
Culture of Coexistence er et årligt tilbagevendende musikalsk og kunstnerisk event, der har til formål at:
• samle de forskellige kulturer i Danmark og dermed etablere en dialogplatform, hvor der er gensidigt respekt og forståelse
• fjerne fordomme blandt kulturer og mennesker ved at give et positivt førstehåndsindtryk af andre kulturer
• styrke kultur og kunst i Danmark

RollupBannerv3-3-page-001 (1)
COCBannerv3-page-001
Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt