Dialog Forum deltager i World Interfaith Harmony Week

“For fred og sameksistens. Vi har brug for det, så kom og oplev “Interfaith Harmony Week” i København. Dialog Forum deltager i Interfaith Harmony Week med et arrangement, men i anledning af ugen er der rigtig mange spændende events, som man kan deltage i”.

FN World Interfaith Harmony Week 2016 - København

FN World Interfaith Harmony Week 2016 – København

Fra den 1. til den 7. februar fejres FN World Interfaith Harmony Week over hele jorden, også i København, hvor mennesker fra forskellige trosretninger går sammen om at fejre det fredelige møde.

Nu – knap et år efter mordene på Dan Uzan og Finn Nørgaard – går mennesker fra forskelige trosretninger sammen for at fejre det fredelige møde og for at vise, at der – i modsætning til hvad mange tror – er harmoni, respekt og glæde mellem troende fra forskellige trosretninger.

”Det er vigtigere end nogensinde at vise, at troende fra forskellige trosretninger ikke er fjender, og at religiøs forskellighed er en rigdom og ikke en trussel. Og essentielt, ikke bare for den enkelte troende, men også for Danmarks sammenhængskraft, at vi ikke dæmoniserer og ekskluderer hinanden på baggrund af tro,” siger Anna Eskelund, formand for den interreligiøse forening Tro i Harmoni i forbindelse med FN World Interfaith Harmony Week 2016, som fejres i København med hele 12 interreligiøse arrangementer.

Baggrund om World Interfaith Harmony Week
World Interfaith Harmony Week blev oprindelig foreslået på FN Generalforsamlingen den 23. september 2010 af Kong Abdullah II af Jordan. Mindre end en måned senere, den 10. oktober, blev forslaget enstemmigt vedtaget af FN. Siden da er World Interfaith Harmony Week globalt blevet fejret i den første uge af februar.

I 2011 blev ugen fejret første gang i Danmark, hvor repræsentanter fra forskellige trosretninger mødtes i FN Forbundets bygning til samtale og et fælles måltid. Fra 2012 og fremad har den interreligiøse forening Tro i Harmoni lavet forskellige typer arrangementer for at fejre ugen. I 2016 byder foreningen i samarbejde med religiøse institutioner, NGO’er og private velkommen til et stort program:

Yderligere information om Tro i Harmoni og arrangementerne:
Anna Eskelund – 50503068, anna@troiharmoni.dk
Kira Saabye From – 3026 4847, kirasaabye@gmail.com

Program
Mandag den 1. februar 2016:

Interreligiøs aften om forskellige religioners bønspraksis
kl. 19.00 til 21.00
Phendeling – Center for Tibetansk Buddhisme
Nørregade 7B, København K

Troende fra forskellige retninger fortæller om deres tro og bønspraksis:
Jair Melchior, rabbiner fra Det Jødiske Samfund
Jonna Dalsgaard, præst i Anna Kirke på Nørrebro
Sami Kücükakin, formand for Muslimernes Fællesråd
Ani Tenzin, buddhistisk nonne fra Phendeling

Interreligiøs dialog og fællesspisning
kl. 17.30 til 21.00
Islamisk Kristent Studiecenter
Ryesgade 30B, København N

Islamisk Kristent Studiecenter (IKS) og det interreligiøse fællesspisningsprojekt Faith & Food byder velkommen til dialog om religiøse tekster og et efterfølgende fælles måltid.
IKS har gennem de sidste 20 år arbejdet med interreligiøs dialog og diapraksis. Faith & Food er et frirum, hvor unge troende og ikke-troende mødes på tværs af religion, kultur og filosofi.

……………………………………………

Tirsdag den 2. februar 2016:
Dialogkaffe med Özlem Cekic i Vartov
kl. 16.30 til 18.30
Farvergade 27, København K

Kom og tal med Özlem Cekic og andre medborgere af forskellig trosmæssig og politisk observans om det, der forener os og det, der adskiller os! Og få et bud på hvad du selv kan gøre for at række hånden ud til de mennesker som du måske tror du intet har til fælles med. Det hele sker over en kop kaffe.

Foredrag om Noahs budding
kl. 19.00 til 21.00
Dialog Forum
Vesterbrogade 52, 1.sal, 1620 København V

Foredrag om Noahs sidste måltid, inden Noah og de andre på arken via en due fik nys om, at vandet var sunket, og at der var dukket land op. Denne begivenhed fejres af sunnimuslimer i bl.a. Dialog Forum. Kom og hør historien om Noah og fejringen af det sidste måltid i arken!

…………………………………………….

Onsdag den 3. februar 2016:
Interreligiøst fredsmaleri for børn
kl. 16.30 til 18.30
Anna Kirke
Bjælkes Alle 21, København N

Alle børn er velkomne til at komme og male et stort maleri sammen. Målet er at give børn mulighed for at komme med et kreativt bud på at leve i fred sammen på tværs af kulturer og religioner og sammen lave et maleri.

……………………………………………..

Torsdag den 4. februar 2016:
Hjertets sange – meditativ koncert
kl. 19.00 til 21.00
Stefanskirkens menighedshus, Karmel
Vedbækgade 12, København N

Meditativ koncert med spirituelle sange og spirituel musik fra forskellige religiøse traditioner: Buddhisme, islam, kristendommen, jødedommen og sikhismen.
Indenfor alle religioner finder vi hinsides dogmer og trossætninger spirituelle traditioner, hvor fordybelse og enhedsoplevelse spiller en central rolle. Det musikalske udtryk tager udgangspunkt i bønner eller remser, der kan gentages i det uendelige for at bringe den praktiserende i en meditativ tilstand, hvor den konventionelle tænkning for en stund er i hvile.

Fællesspisning og højskoleaften med temaet dialog
kl. 18.00 til 21.00
Mødestedet, Valdemarsgade 14
København V
Den indledende fællesspisning kl. 18.00 koster 20 kr.

Har du lyst til at vide mere om, hvordan mennesker, der tror på noget andet end dig, tænker? Har du lyst til at være i dialog frem for at grave grøfter eller bare kigge på afstand?
Kom til højskoleaften i Mødestedet med oplæg fra hhv. muslimer og kristne og efterfølgende summemøder og hygge.

…………………………………………..

Fredag den 5. februar 2016:
Korworkshop for børn og voksne fra alle trosretninger
kl. 16.00 til 21.00 – koncert kl. 20.30
Stefanskirken
Nørrebrogade 191, København N

Alle sangglade – øvede og uøvede, i alle aldre og hudfarver, fra alle kulturer og religioner – er hjerteligt velkomme til korworkshop under ledelse af Henrik Goldschmidt og Fatma Zidan. Både Henrik og Fatma er undervisere på Goldschmidts Musikakademi, der er en privat musikskole, som tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge.
Kom og vær med – det bliver sjovt! Og invitér dem, du kender til koncerten kl. 20.30!

……………………………………………

Lørdag den 6. februar 2016:
Jødisk gudstjeneste med gæster fra andre trosretninger
kl. 9.45 til 12.30
Synagogen
Krystalgade 12, København V

Af sikkerhedsmæssige grunde er tilmelding nødvendig inden 3. februar via anna@troiharmoni.dk.

Vi mødes kl. 9.45 og får en introduktion til jødedom og den jødiske gudstjeneste. Herefter går vi ind i synagogen og deltager som gæster ved gudstjenesten. Bl.a. ser vi torarullerne blive fundet frem og hører rabbiner Jair Melchiors prædiken.

……………………………………………

Søndag den 7. februar 2016:
Byg et dialogbord!
kl. 12.00 til 14.00
Brorsons Kirke
Rantzausgade 49, København K

Det er godt at være i dialog, også med mennesker, der tror på noget andet end en selv. Men hvorfor ikke starte et helt nyt sted og sammen bygge det bord, som fremtidens dialoger skal foregå ved?
Interesserede i alle aldre og hudfarver, fra alle kulturer og religioner – er hjerteligt velkomme til i fællesskab at bygge et dialogbord. Kirken har både materialer og byggekyndige. Vi mangler bare dig!

Kristen gudstjeneste med gæster fra andre trosretninger
kl. 16.00 til 17.00
Helligaandssalen (ved Helligaandskirken)
Niels Hemmingsensgade 5, København K

Københavns Stift afholder med den interreligiøse forening Tro i Harmoni som medarrangør en gudstjeneste, hvor repræsentanter fra andre religiøse traditioner bringer en hilsen fra deres egen religiøse tradition. Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker. Desuden opfører organist Mads Granum med kvartet og kirken kor nykomponeret musik samt står for præ- og postludium.
Bagefter samles vi til kaffe/te, kage og hyggeligt samvær.

Fakkeltog
kl. 17.30 til 18.00
Fra Helligaandskirken til Rådhuspladsen

Den interreligiøse forening Tro i Harmoni inviterer alle interesserede i at deltage i et fælles fakkeltog som afslutning på gudstjenesten og på FN Interfaith Harmony Week 2015. Sammen markerer vi, at tro kan være udgangspunkt for møde, og at harmoni, åbenhed, respekt, dialog og glæde mellem forskellige trosretninger, er mulig og ønskelig.

Foredrag om Noahs budding

Noahsbuddinge -header

Tirsdag den 2. februar 2016:
Foredrag om Noahs budding
kl. 19.00 til 21.00
Dialog Forum
Vesterbrogade 52, 1.sal, 1620 København V

Foredrag om Noahs sidste måltid, inden Noah og de andre på arken via en due fik nys om, at vandet var sunket, og at der var dukket land op. Denne begivenhed fejres af sunnimuslimer i bl.a. Dialog Forum. Kom og hør historien om Noah og fejringen af det sidste måltid i arken!

Recommended Posts
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt