Dialog Forum var inviteret af det amerikanske udenrigsministerium

Dialog Forum har ved formand Mustafa Gezen og næstformand Nadja Elgin været inviteret til USA af ”State Department” (Udenrigsministerium) som led i ”International Visitor Leadership Program” (IVLP).

Overskriften for samtlige kontakter i forbindelse med denne studietur var ” Immigration and integration: Best NGO Practice – A Project for Denmark”. I løbet af turen blev der afholdt møde med 15 organisationer i henholdsvis Washington DC, Virginia, Baltimore og Miami

1

En var velkomst ved Valerie Wheat og Adela Levis fra ”State Department” (Udenrigsministeriet). Der blev lavet opsummering af deltaljer, samt praktiske forhold omkring turen. Det var rart at blive introduceret til programmet af dedikerede og venlig personer, der dagligt koordinerer 200-250 menneskers studieophold i USA.

Prof. Alan J. Abramson fra George Mason Universitet underviste os i NGO strukturen og retslige forhold I USA. Vi fik desuden teoretisk indblik i, hvordan man opbygger en produktiv og konstruktiv NGO, hvor paralleller kunne etableres i dansk kontekst.

2

Frokost med tidl. Ambassadør i Demanrk Laurie S. Fulton. Et af de væsentligste højdepunkter under hele turen var uden tvivl gensyn med vores gode ven Laurie S. Fulton.

3

Mødet med den pakistansk fødte Ph.d. Qamar-ul Huda, der forsker på United States Institute of Peace, fik vi mulighed for at få et indblik i basale akademiske grundprincipper ved opbygning af ”Peace Building” konferencer.

4

Samtalen med direktøren for ARCH, Duane Gautier, var et møde med en reel ildsjæl. ARCH er et meget omfattende projekt i en af USA´s socialt mest belastede områder, Anacostia. Det var et yderst inspirerende og opløftende møde med mange succeshistorier.

5

”Community Relations Service” (CRS) udgør en afdeling under “Justice Department” (Justitsministeriet). Under mødet med Kelly Collins-McMurry fik vi mulighed for at få indblik I, hvordan CRS arbejder med konfliktløsning opstået af forskelle i etnicitet, religion og seksualitet – “hate crimes”.  

6

Ved “All Dulles Muslim Society” (ADAMS center) fik vi mulighed for at møde Imam Magid (Chairman of International Interfaith Peace Core), der gav os en forståelse for, hvordan man igennem sociale aktiviteter som spejder-programmer o.l. kan opnå stærke bånd til det Amerikanske samfund. Han beskrev desuden i samarbejde med Farhanaz Ellis, hvilket fokus de havde ”Dialogue and Outreach”.

7

Lora Berg fra German Marshall Fund gav en opsummering af institutionens baggrund og formål. Det var enormt inspirerende at opnå indblik i det store arbejde, der gøres i denne globalt arbejdende organisation. I forbindelse med deres arbejde var begreber som dialog og forebyggelse af fordomme i samfundet essentielle.

8

Det meget komplekse Amerikanske politiske og juridiske system blev tydeliggjort v. pensioneret embedsmand Dan Kush.

9

Assembly of Turkish American Associations (ATAA) gav os et billede af, hvordan nogle af de Amerikansk tyrkiske borgere I USA arbejder og organisere sig.

10

“World Relief” er den del af “National Association of Evangelicals”, der arbejder med humanitært bistand. Selvom World Relief arbejder inden for mange forskellige områder, var mødets primære emne ”Refugee Settlement” – hvilket udgør et statsligt udliciteret introduktionsprogram til det amerikanske samfund for flygtninge.

11

Lutheran Immigration and refugee Service, der arbejder med humanitært bistand, fortalte om deres arbejde inden for ”Refugee Settlement”, hvor de havde specielt fokus på mentor-ordninger.

12

Emerge USA er en organisation, der arbejder for at mobilisere muslimske stemmer inden for politiske reformer og repræsentation i det Amerikanske samfund.

13

Mohammad fra ”Asian American Advisory Board” på Miami County udgør en enorm samfundsmæssig ressource og over årene har han søsat en lang række projekter med fokus på sociale problemstillinger blandt den muslimske befolkning i Miami.

14

UHI er en nonprofit sundhedscenter etableret af bl.a. Sadrul Fasihi, som et af de projekter Asian American Advisory Board har initieret. Klinikken yder lægehjælp til alle, der angiver sig selv for at være fattig.

15

Middle Eastern Studies Societies (MESS) udgører en klassisk studenterforening inden for Miami Universitet. Det personlige engagement og de enorme fremtidsvisioner de studerende fremlagde var yders inspirerende.

16

Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt