Dialogpriser 2

Dialog Forum har for 6. gang afholdt Dialogprisuddeling, hvor tre priser blev uddelt.
Priserne er blevet givet på baggrund af prismodtagernes ihærdige arbejde og engagement for at skabe et bedre og dynamisk samfund. De har alle gjort sig bemærket med dialogfremmende initiativer og været med til at skabe dialog blandt mennesker, for at styrke sameksistens i samfundet.

I de fantastiske omgivelser på National Museet blev aftenen indledt med en kort reception, hvor mennesker med meget forskellige baggrund mødtes. Her blev der rig mulighed for at skabe dialog på tværs af forskellighederne.

Foreningen Menneskebiblioteket fik i år en pris. Det en forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed med fokus på samfundets mest udsatte mennesker. Her kan du låne mennesker og komme i dialog med dem, som oftest er udsat for fordomme, stigmatisering eller diskrimination grundet deres social status, livstil, handicap, overbevisning m.m. Prisen blev overrakt af Jakob Holdt til Ronni Abergeel efter en meget rørende og personlig tale.

Aftenens anden pris gik til Imam Abdul Wahid Pedersen, som fik overrakt sin pris af hans nære ven Domprovst Anders Gadegaard. Abdul Wahid Pedersen fik Dialog Pris for hans ihærdige og utrættelige indsats for styrelse af dialog i samarbejde med andre imamer, præster og rabbiner med sigte på et harmonisk og velbalanceret samfund. Her holdte begge en meget personlig tale, præget med humor, som bragte publikum mange år tilbage.

Aftenens sidste pris gik til Mogens S. Mogensen, PhD, kirke- og religionsmødekonsulent.
Han skriver han jævnligt og kommentere samfundsrelevante diskussioner og giver gerne sin mening til kende. Han er fortaler for fred, forsoning og tolerance, og med sin imødekommenhed og positive tilgang til udfordringer, er han et ressourcefuldt og unikt menneske, som er med til at bevare sameksistensen i samfundet tværs forskellige religioner. Mogens S. Mogensen fik overrakt sin pris af Biskop Marianne Christiansen og her fik Mogens aftenens sidste ord. Ord, som berettede os om en historie. En historie om en rabbiner, som spør’ sine elever, hvordan man afgør, i hvilken time natten er forbi, og dagen begynder… Det er, når du kan se ind i et menneskes ansigt og få øje på din bror eller søster i det. Indtil da er natten stadig hos os.’

Dialogpriser 2017

MODTAGER AF DIALOGPRISER 2017

Menneskebiblioteket

HL

Menneskebiblioteket er en forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed med fokus på samfundets mest udsatte mennesker. Her kan du låne mennesker og komme i dialog med dem, som oftest er udsat for fordomme, stigmatisering eller diskrimination grundet deres social status, livstil, handicap, overbevisning m.m. En fantastisk mulighed for at udfordre sine fordomme.
Denne Dialog Pris går til alle de frivillige, som yderst modigt og personligt er med til at skabe bedre forståelse og tolerance mellem mennesker.

Abdul Wahid Pedersen

Pedersen

Abdul Wahid Pedersen har siden han konverterede til islam, forsøgt at formidle sin tro til danskerne og kæmpet for, at det at være dansk og muslim ikke strider mod hinanden. Med sit store hjerte, brænder han for at hjælpe og støtte verdens muslimer. I den forbindelse har han været med til at stifte flere hjælpeorganisationer. Han er desuden i samarbejde med de sociale myndigheder for at forbygge rekruttering af børn og unge i fundamentalistiske kredse.
Dialog Forum ønsker at takke Abdul Wahid Pedersen for hans ihærdige og utrættelige indsats for styrelse af dialog i samarbejde med andre imamer, præster og rabbiner med sigte på et harmonisk og velbalanceret samfund.

Mogens S. Mogensen

Mogensen

Mogens S. Mogensen er freelance konsulent og arbejder ud fra en-mandskonsulentfirma, Intercultural.dk med bl.a. interkulturelle og interreligiøse opgaver. Her skriver han jævnligt og kommentere samfundsrelevante diskussioner og giver gerne sin mening til kende. Han er fortaler for fred, forsoning og tolerance, og med sin imødekommenhed og positive tilgang til udfordringer, er han et ressourcefuldt og unikt menneske, som er med til at bevare sameksistensen i samfundet tværs forskellige religioner
Dialog Forum ønsker at takke Mogens s. Mogensen for hans personlige engagement i dialogfremmende aktiviteter.

Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt