‘Indtryk fra symposiet i Istanbul og Mardin’

 Vi var begge meget imponeret over den store interesse, der var for dette symposium – ikke bare blandt mennesker, der er engageret i interreligiøs dialog, men også blandt forretningsfolk og landsbybefolkningen de steder, hvor vi kom.

Det var meget overvældende. Også medierne var på stedet under åbningsceremonien i Mardin, og der var direkte transmission i national TV. Det ville have været helt utænkeligt her i Danmark, hvor der først er interesse, når tingene går galt,når der opstår konflikt, eller der siges forargelige ting fra muslimsk hold.
Indtryk fra symposiet i Istanbul og MardinI Tyrkiet syntes der at være en positiv interesse, både fra politikerne, medierne og befolkningen generelt. Især åbningsceremonien gjorde indtryk på os. Dels at man kunne få så mange mennesker (mindst 350 religiøse ledere, akademikere, aktivister og forretningsfolk) til at rejse med fly fra Istanbul til Mardin. Dels at man kunne organisere så mange betydningsfulde og travle mennesker til aktivt at deltage i tre timer. Den indledende og afsluttende seance med klokkespil, kald til bøn og jødiske horn var helt fantastisk og rørte os alle, tror jeg. Selv om man har været til mange dialogkonferencer igennem årene var det vanskeligt ikke at blive bevæget. Selve symposiet fandt sted i Istanbul med deltagelse af en række kristne og muslimer fra især USA og Europa, akademikere og andre aktive i interreligiøs dialogarbejde. Det var spændende at møde så mange interessante mennesker og lytte til de mange oplæg. Vi kunne have brugt mindst et par dage mere til denne vigtige dialog. Det blev en kompakt, men også meget intens og lærerig oplevelse.

Lissi_Rasmussen

Dr.theol. Lissi Rasmussen & stud.mag. Fatih Alev
(29.09.2005)

Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt