‘Kend din by’

 København byturen som blev arrangeret af Dialog Forum i samarbejde med Københavns Kommune var et rigtig godt initiativ. Byturen havde til formål at gøre københavnere mere bevidste om deres by.

Byturen som foregik d. 22.10.11, startede i Dialog Forums egne lokaler på Vesterbrogade 52 kl. 09.40. Efter en kort introduktion og en kop kaffe gik vi til det første sted vi skulle se, nemlig Københavns Bymuseum. Her fik vi indsigt i hvordan det var for en gæstearbejder, jazzmusiker eller sigøjner at komme til København eller eventuelt at starte et nyt liv op i en sådan by. Vi så sjove billeder og videoklips som nuancerede det billede vi fik af København som engang langsomt og nyt åbnede sig for nye mennesker og dermed nye verdener.
Vores næste stop blev Davids Samling, hvor vi oplevede gammel islamisk kunst og den gamle europæiske udstilling. Museet var utrolig inspirerende og det gav et meget farverigt billede af de egentlige forskellige men ligeledes lignende samfund i verden.

Efter en kort frokostpause i Kongens have steg vi ind i vores bus og kørte til Langelinie for at genopleve den lille havfrue, trekroner øen, hovsa skibet, de gamle pakhuse tæt på den gamle havn og Amalienborg Slotsplads som nok de fleste af os havde set før. Som vores guide, meget rigtigt sagde, så ligner en by, som København, et løg, eftersom den by som vi kender den i dag blot er den ydre skal på løget, hvor de forskellige historiske perioder som har præget og formet byen, er de indre lag i løget. For at kunne se de indvendige lag i løget skal man skære i det og fordybe sig.

Som københavnere kom vi tæt ind på hvad København er og var og hvor forskelligt den kan opleves. Med andre ord, så skar vi altså i løget og fordybede os i hvad København egentlig er for en by.

Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt