Love is a Verb

Love is a Verb er den første dokumentarfilm om den muslimske lærd Fethullah Gülen og Hizmet-bevægelsen, som Gülen har inspireret. Den eksklusive danmarkspremiere fandt sted onsdag d. 21. januar 2015 i Palads i København, hvor de mange fremmødte seere fik muligheden for at få et unikt indblik i Hizmet-bevægelsens idealer, visioner og aktiviteter i forskellige verdensdele. Den prisbelønnede amerikanske dokumentarist Terry Spencer Hesser, som er arkitekten bag dokumentaren, var tilstede under premieren.
Inden lanceringen af dokumentarfilmen var der arrangeret en reception, hvor de mange fremmødte gæster fik muligheden for at indgå i dialog med hinanden. Dialog Forums formand, Mustafa Gezen, afholdte efterfølgende en velkomsttale, hvor han understregede vigtigheden af dialog og fredelig sameksistens i denne tid, hvor der sandelig er et stort behov herfor.
Love is a Verb er en dokumentarfilm, hvor Hizmet-bevægelsen og dens forskellige aktiviteter i forskellige verdensdele udforskes. Filmen tager seeren med på en rejse til USA, Bosnien, Tyrkiet og Somalien, hvor seeren får et unikt indblik i bevægelsen og dens frivilliges idealer, visioner og handlinger. I Sarajevo i Bosnien mødte seerne to idealistiske lærere, som trodsede den dengang verserende borgerkrig og kravlede igennem en underjordisk tunnel for at åbne en skole, samt en sufi-inspireret orkesterleder, der dirigerer et orkester sammensat af elever, hvis forældre udkæmpede en blodig borgerkrig for blot et årti siden. I Irak mødte seerne en kurdisk lærer, der henfører sin succes til sine tidligere lærere, der forblev på skolen trods bombardementer, samt en kurdisk kvinde, der også dimitterede fra en Gülen-inspireret skole, og som brugte sin ingeniøruddannelse på vandprojekter i byen. Sidst men ikke mindst mødte seerne to tyrkiske læger i Somalien, som arbejder i et højrisiko område, som andre nødhjælpsorganisationer anser som værende for farlige.
Afslutningsvis fik de fremmødte muligheden for at stille spørgsmål til dokumentaristen. Til spørgsmålet om, hvad der havde gjort størst indtryk på hende under optagelserne, udtrykte Hesser, at hun var rørt af den altruisme, der gennemsyrede de frivillige i Hizmet-bevægelsen.

Web-posterBW-4
Skærmbillede 2015-01-23 kl. 22.25.20
Skærmbillede 2015-01-23 kl. 22.24.56
Skærmbillede 2015-01-23 kl. 22.28.21
Web-posterBW
Poster18x24-2
Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt