Mengel på interesse for den danske politik

 En af de problemstillinger som borgere med tyrkisk oprindelse kæmper med er manglen på interesse for den danske politik. Dette bliver meget synligt, når der bliver udskrevet valg, og det er underordnet om det er folketingsvalg eller kommunalvalg. Borgerne er ikke opmærksomme på, at deres stemme betyder en del for Danmark og især for dem selv.

Ved sidste folketingsvalg var der kun få stemmer, der afgjorde om kandidater blev valgt ind eller ej. Det betyder at, ”hver enkelt stemme” kan afgøre, hvem der får magten.

Der lever ca. 59.000 borgere med tyrkisk oprindelse. Blandt dem har ca. 30.000 dansk pas, og ca. 19.000 af dem har stemmeret ved folketingvalg. Til gengæld kan ca. 42.000 borgere med tyrkiske oprindelse stemme til kommunalvalget.

Politikere med tyrkisk baggrund holdt den 2. februar 2011 et møde i foreningen Dialogforums lokaler på Vesterbro. Mødet handlede om manglen på interesse for dansk politik blandt borgere af tyrkisk oprindelse og aktivering af disse.

Efter deltagernes analyse af problemet blev mange gode forslag fremlagt til løsningen af udfordringerne. Fremgangsmåden skulle i første omgang være et mere udbredt panel med politikere og fremtrædende foreningers repræsentanter af tyrkisk herkomst.

Deltagerliste:

Hüseyin Arac, Yildiz Akdogan, Taner Yilmaz, Seyit Ahmet Özkan, Ayfer Baykal, Dogan Polat, Mehmet Kücükakin, Ømer Ciftci, Selahattin Bal og Sengül Deniz.

Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt