Music Gala: Culture of Coexistence II

Tirsdag d. 17. marts afholder Dialog Forum det kulturelle og musikalske event Culture of Coexistence II. Eventet blev afholdt i Koncerthuset sidste år, og dannede rammerne om en aften i dialogens, mangfoldighedens og sameksistensens tegn med dets storslåede arkitektur og akustik.
Med de stigende terror handlinger og øget had ude i verden, det seneste i Frankrig med satire bladet Charlie Hebdo, viser desværre et øget distancering og skaber dybe kløfter mellem mennesker.
Arrangementet Culture of Coexistence II skal understregede vigtigheden af dialog, mangfoldighed og fredelig sameksistens, samt hvordan events som dette kan være med til at øge den gensidige forståelse og kunsten at leve sammen.
Culture of Coexistence II har forskellige musikalske indslag

Koncerten skal have indslag fra følgende grupper:
• Benny Andersen
• Henrik Chaim Goldschmidt (Oboe)
• The Conquerors (gospelkor)
• Mevlana University Tasawwuf Music and Sema Ensemble (hvirvlende dervisher)

Culture of Coexistence II er et årligt tilbagevendende musikalsk og kunstnerisk event, der har til formål at:
• samle de forskellige kulturer i Danmark og dermed etablere en dialogplatform, hvor der er gensidigt respekt og forståelse
• fjerne fordomme blandt kulturer og mennesker ved at give et positivt førstehåndsindtryk af andre kulturer
• styrke kultur og kunst i Danmark

MUSIC GALA: CULTURE OF COEXISTENCE
DATO: Tirsdag den 17. marts 2015
Tidspunkt: kl. 19:00 – 21:00
Sted: Konservatoriets Koncertsal
Entré: 195 kr. i forsalg
Billetsalg: Billetsalg via Billetnet

Final poster 9

BENNY ANDERSEN

Benny Andersen circle1

Benny Andersen

Benny Andersen (født 7. november 1929 i Vangede) er en dansk digter, lyriker, forfatter, komponist og pianist.

Han har udgivet digtsamlinger, noveller, romaner, essays og børnebøger, bl.a. bøgerne om Snøvsen. Har endvidere skrevet tv- og teaterdramatik. Modtog i 1985 Modersmål-Prisen. Benny Andersen uddeler selv Benny Andersen Prisen.

Han blev æreskunstner i Østermarie i 2004 og fik i den anledning opkaldt Benny Andersens Boldgade efter sig i byen.

Benny Andersen er den mest læste og sungne moderne danske lyriker. Han mestrer det danske sprog på en underfundig måde, hvor han bringer ordspil og anden leg med ord ind i lyrikken i kombination med humor, skæve synsvinkler og små puf til danskernes dobbeltmoral.

Benny Andersen er ikke mindst kendt for sit langvarige samarbejde med Povl Dissing.

Hans første digtsamling Den musikalske ål udkom i 1960. Mest kendt er nok Svantes viser fra 1972, som de fleste danskere har taget til sig. Hans Samlede digte 1960 – 1996 har slået alle rekorder for lyrik og er udkommet i over 130.000 eksemplarer.

Benny Andersen er medlem af Det Danske Akademi fra 1972.

HENRIK GOLDSCHMIDT

henrikgoldschmidt1
Henrik Goldschmidt

Henrik Chaim Goldschmidt, solo-oboist, kgl. Kapelmusicus

Kunstnerisk leder og stifter af The Middle East Peace Orchestra
Rektor for ”Goldschmidts Akademi” – en gratis musikskole på Nørrebro for muslimske, jødiske og kristne børn
”Carl Nielsen Artist” ved Odense Symfoniokesters Internationale Carl Nielsen Konkurrence, 2008

Henrik Goldschmidt beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke. Vi nævner i flæng førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris, H.C. Lumbye Prisen samt DR P2’s Ildsjælspris. Henrik Goldschmidt blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra.

Udgivelser
Sammen med Den Danske Blæseroktet vandt Henrik Goldschmidt en Grammy for bedste klassiske album, og hans solo-CD ”Phantasy – Music for Oboe” lå som nummer et på P2’s klassiske hitliste seks uger i træk.

Komponist
Henrik Goldschmidt skriver moderne, jødisk musik. Han har komponeret musik til sine egne orkestre Shlechte Kapelle og Klezmer Zahav, til film og teater samt til særlige lejligheder som fx åbningen af Dansk Jødisk Museum. Senest har han skrevet en del af musikken til teaterkoncerten ”De Andres Drømme” med The Middle East Peace Orchestra.

The Conquerors

conquerors1

Conquerors Gospel Choir

“Nobody gets to do that” og “You are AMAZING”  var blot nogle af de bemærkninger, der fulgte Conquerors i den uge, koret deltog i verdens største gospelfestival, GMWA, i USA i juli 2010. Men det er ikke kun i USA, Conquerors har succes. Herhjemme er Conquerors, med Claes Wegener i spidsen, primus motor i at definere det bedste og mest nyskabende på den danske gospelscene. Nyeste perle i rækken af ambitiøse initiativer er Gospelsalmer, hvor vi forener gospellyd med smukke gamle salmetekster. En anmelder skrev: ”Traditionelle salmer, der nærmest forsvinder i støvet kultur og politik omkring Folkekirke og kirkelukninger, rejser sig pludselig med fornyet kraft og vitalitet, så man tror, teksterne er nyskrevet sammen med musikken.” Vi tror på, at musik brygger broer, mellem kulturer, mellem religioner, mellem mennesker. Vi kan med med jævne mellemrum opleves i hovedstadens bybillede, enten når koret hvert år gør en julestrøgtur til en særlig oplevelse for københavnerne eller i forbindelse med indsamlinger til diverse gode formål, som fx Humor mod Aids og Lucia Gospel Stafetten. Conquerors var i 2010 initiativtager til at samle hele den danske gospelverden til to støttekoncerter for hhv. Haiti og Pakistan. Conquerors består af 40 sangere fra hele Sjælland og holder til i Nathanaels Kirke i København. Claes Wegener, der leder og dirigerer koret, er en energisk og karismatisk sanger, dirigent, komponist og arrangør, med et dedikeret hjerte til gospelmusikkens sjæl. Læs mere om Conquerors her: www.conquerors.dk www.facebook.com/weareconquerors

MEVLANA UNIVERSITY TASAWWUF MUSIC & SEMA ENSEMBLE

Semazen circle1

Mevlana University Tasawwuf Music and Sema Ensemble

De Hvirvlende Dervisher er en spirituel sufi-orden, som blev grundlagt i Tyrkiet af følgere af 1300-tallets store poet, jurist og lærd Mawlana Jalaladdin Rumi. De er kendt som hvirvlende dervisher grundet deres udøvelse af hvirvlen som en form for Zikr (ihukommelse af Gud). Dervish er en udbredt betegnelse for de, der er indviet i og er en del af sufi-vejen; udøvelsen af hvirvlen er del af Sema-ceremonien, og udøvernes af denne ceremoni betegnes som semazens.
I 2005 udråbte UNESCO den tyrkiske “Sema Ceremony of the Whirling Dervishes” som værende blandt “Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity”.
MEVADER blev grundlagt I 1998 I Konya med henblik på at præsentere, opretholde og videreføre sema-kulturen og tasawwuf-musikken. Siden 2012 er MEVADER gået under navnet Mevlana University Tasawwuf Music and Sema Ensemble, som en del af Mevlana Universitet i Konya/Tyrkiet.
Siden etableringen har Mevlana University Tasawwuf Music and Sema Ensemble optrådt i mange forskellige lande og verdensdele, herunder bl.a. Sverige, USA, Norge, Italien, Frankrig, Tyskland, Mexico, Danmark, Schweiz, Thailand, Indonesien, Malaysia, Kasakhstan, Niger, Sudan, Singapore, Portugal, Spanien, Rumænien, Holland, Sydafrika, Irland, Canada, Finland, Marokko, Belgien, Afghanistan, Østrig, Australien og Litauen.

Arrangør

logowp2

Støtteorganisation

MT_logo_STOR

Støttesponsor

OEIS Logo February 2013

Støttesponsor

Opinionen logo uden tekst-page-001

Støttesponsor

BAHAR CMYK-page-001

Støttesponsor

883738_554709467882698_1615519379_o

Culture of Coexistence - 2014

Recent Posts
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt