Retshistorisk tur til Istanbul

Mustafa Gezen og Selim Yumuk fra Dialog Forum tog i perioden 28. maj 2014 – 1. juni 2014 til Istanbul under titelen ”Retshistorisk tur” sammen med Ditlev Tamm(Prof., Juridiske Fakultet København), Pia Letto-Vanamo(Prof. Juridiske Fakultet Helsinki), Louise Victoria Johansen(Phd., Juridiske Fakultet København), Torben Melchior(Tidl. Højesteretspræsident) og Barbara Melchior(Tidl. Kongelige Biblioteks online arkiv Direktør). Formålet på rejsen var at studere den tyrkiske retshistorie/det juridiske system, besøge seværdigheder, foretage familiebesøg og nærstudere Dialog Forum`s inspirationskilder Hizmet(Gülen) movement.

Deltagerne havde et stramt 4 dages program, som startede ud med seværdighedsbesøg i Sultan Ahmet distriktet, bl.a. Hagia Sofia museet, Den Blå moskeè, undergrundscisternerne og Topkapi museèt. Dagen fortsatte med besøg i Taksim bydelen, hvor man bl.a. besøgte Neve Shalom synagogen og sluttede af med aftensmad i hyggelige omgivelser hos familien Cerman, som driver et hotel og en bagerikæde. Familien var repræcenteret af sønnen Kadir, hustruen, moren og de 2 søskende og gav rejsedelatagerne mulighed for at få et indblik i hverdagen hos en tyrkisk familie.

Efterfølgende dag startede gruppen ud med et besøg på Fatih Universitetet, hvor de blev mødt af Prof. Niyazi Ôktem, prof. Selim Savas Genc, Prodekanen fra det Juridiske Fakultet Hakan Acar. Udover en præcentation af det meget internationale universitet Fatih, fortalte om retshistorien og retssystemet i Tyrkiet, forholdende i Tyrkiet samt om Hizmet movement. Efter en ca. 2 timers hyggeligt samvær, fortsatte snakken over frokostbordet, som foregik i universitetskantinen, hvor der var dækket særligt op til gæsterne. Resten af dagen fortsatte med sejletur på Bosporus, en tur i den ægyptiske bazaar samt middag på Istanbul`s højestepunkt Camlicabjerget, hvor der var en unik udsigt over Istanbul.

Lørdag morgen startede med besøget hos det engelsksprogede magasin Tyrkish Review, hvor vi fik et indblik i magasinet via chefredektoren Kerim Balci, som også kom ind på andre emner om Tyrkiet. Han fortalte også om de andre projekter under Zaman gruppen, herunder Todays Zaman, Zaman og Aksiyon. Derefter besøgte gruppen Chora kirken(musuem) og Süleymaniye moskeen og havde efterfølgende mulighed for at gå på shoppingtur i Istanbul efter egen smag.

Gruppens sidste dag startede ud med en tur på Dolmabahce Paladset og Istanbul Modern art museum for de interesserede inden gruppen igen blev samlet i Eyüp bydelen, hvor det udover en rundtur i bydelen, også var muligt at se over Det Gyldne Horn fra Pierlotti højen, som er opkaldt efter den frankse forfatter. De 4 spændende, udfordrende og travle program sluttede af med en frokost i et gammelt osmanisk hus Halit Pasa konagi, og fortsatte ud til lufthavnen og derefter en ca. 3 timers flyvetur til Danmark med en hel del minder og oplevelser fra turen i Istanbul, som gruppen vil huske tilbage på med et smil.

Billeder fra Istanbul Tur, 28. maj 2014 – 1. juni 2014

Seneste indlæg
Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt