Ytringsfrihed anno 2013

Torsdag den 7. februar 2013 havde dialog forum besøg af chefjuristen Jacob Mchangama fra den liberale tænketank Cepos. Han var den anden taler i rækken under foredragene om “Ytringsfrihed”. Titlen til foredraget var “Ytringsfrihed anno 2013”. Der var denne aften dukket ca. 35 personer op til dette spændende foredrag. Jacob Mchangama fortalte bredt om hvordan det stod til med ytringsfriheden herhjemme samt kom med eksempler fra omverden, hvilket gav et rigtig godt overblik.

Hr. Mchangama fortalte også om sin egne ultra liberale holdning til spørgsmålet, og hvad der lå som begrundelse for denne holdning. Han fortalte at der skulle være meget mere bredere rammer for at kunne ytre sig, men at grænsen gik der til, hvor der var opfordring til had og vold. Han argumenterede for, hvorfor vi ikke behøvede en blasfemibstemmelse og en racismeparagraf, og tilføjede at der fandtes en injuriebestemmelse, hvis det på det personlige plan skulle gå så vidt.

Han understregede, at man nødvendigvis ikke behøvede at være enig i det som blev sagt, men at man skulle respektere, at alle havde ret til at ytre sig frit. Efter foredraget besvarede hr. Mchangama spørgsmål fra salen, hvor han også gav udtryk for, at han ud fra prof. Peter Gundelack’s værdiundersøgelser kunne se, at danskerne var klar til, at begrænsningerne ved ytringsfriheden kunne fjernes, og at det ikke vil betyde, at folk vil forfølge en bestemt gruppering i samfundet. Traditionen tro blev aftenen rundet af med overrækkelse af en gave fra formanden Mustafa Gezen, som samtidig også fik Jacob Mchangama’s autograf i hans første bog, som er udkommet for nylig.

Jacob_Mchangama_1 

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakt os!

Har du et hurtigt spørgsmål? Hold dig ikke tilbage, skriv til os!

Not readable? Change text. captcha txt